Fläskkarré i crock pot eller slow cooker
Fläskkarré är en sommarfavorit på många grillar men passar lika bra som långkok på vinterhalvåret. Detta recept är en variant på en enkel och klassisk rätt för crock pot (slow cooker). Köttet blir mört men tillagningen hålls kortare än för “pulled pork” så att fläskkarrén kan serveras precis som den är.
Portioner Förberedelsetid
4personer 15minuter
Tillagningstid
5timmar
Portioner Förberedelsetid
4personer 15minuter
Tillagningstid
5timmar
Instruktioner
Rub och stekning
  1. Blanda ihop din favoritrub om du inte redan har den i skafferiet (se länk till receptförslag nedan)
  2. Gnugga fläskkarrén ordentligt på alla sidor.
  3. Stek dem sedan lätt på båda sidor i smör eller rapsolja så att de får en något brun yta. Genom stekningen tar köttet upp kryddorna och stekytan gör att köttet hålls saftigt.
Tillaga i slowcookern
  1. Skala och skiva en av de gula lökarna och lägg den i botten av din crock pot (slow cooker)
  2. Fördela de fyra brynta köttbitarna ovanpå löken i crockpoten.
  3. Häll på sojan, vattnet och vattnet ovanpå köttet. Skala och skiva vitlöksklyftorna och fördela dem i crockpoten.
  4. Sätt crockpoten på “low” och låt den gå i cirka 5 timmar, tills köttet är mört. Du märker att köttet har en tendens att börja falla sönder. Fortsätter du längre får du “pulled pork”.
  5. Färdigt.
  6. Serveras t.ex. med kokt potatis och en sallad. Såsen med lök passar särskilt bra till potatisen.
Receptanteckningar

Välj rub efter tycke och smak. Tuffa Tider har receptet på en god rub som passar fläskkött för alla sammanhang.

Eventuella rester sparar du i kylskåpet och använder nästa dag till Tuffa Tiders Taquitos!