Pulled pork på baconlindad fläskkarré i slow cooker
Det gäller att variera sig och när det kommer till fläskkarré i slow cooker finns oändliga möjligheter. I detta recept har vi kryddat karrén med färsk vitlök som lagts mellan skivorna. Hela härligheten har sedan lindats i bacon och med kryddor lagats i slow cookern (crock pot) i tio timmar. Ut kommer en väldoftande pulled pork som antingen kan ätas som den är eller ingå som huvudingrediens i t.ex. en TexMex-rätt.
Förberedelsetid | 15 minuter |
Tillagningstid | 10 timmar |
Portioner |
personer
|
Ingredienser
- 5 st skivor fläskkarré Med eller utan ben. Alternativt hel karré.
- 3 st vitlöksklyftor
- 16 skivor bacon Motsvarande 2 paket bacon a' 125/140 gram
- 2 meter steksnöre
- 1 msk Flytande rök Liquid smoke
- 1 msk salt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Gnid in fläskkarrén först i flytande rök (liquid smoke) och sedan salt. Det går lika bra med fläskkarré i skivor med eller utan ben eller i hel bit.
- Om du köpt fläskkarré i skivor: skär upp vitlöksklyftorna tunnt och lägg dem mellan skivorna. Om du köpt karrén i hel bit; stick gärna hål i karrén och lägg små bitar av vitlök i hålen.
- Lägg ihop skivorna till en "hel" karré och täck karrén med baconskivor. Knyt sedan ihop paketet med steksnöre.
- Lägg helt sonika hela karrépaketet i slowcookern och kör på "low" i cirka 10 timmar. Inget vätska behövs; fettet i karré och bacon kommer smälta. Efter några timmar kan du med jämna mellanrum skopa upp lite smält fett ur grytan och hälla över karrén.
Dela det här receptet
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker