Taquitos – mexikansk vårrulle med pulled pork
Taquitos är en slags mexikansk vårrulle, där man i ett tortillabröd lägger vad man tycker om, t.ex. tacofärs, kyckling, fläskkött eller tonfisk. Rullen friteras i en stekpanna och blir en taquitos. Ät en som förrätt eller två eller fler som huvudrätt. Mycket gott.
Förberedelsetid | 5 minuter |
Tillagningstid | 15 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 8 st Vetetortillas (små) T.ex. Santa Maria Tortilla Mini
- 2 dl rapsolja
- 2 dl fyllning (t.ex. tacofärs, pulled pork, kyckling)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Häll rapsoljan i stekpannan och värm. Låt tortillabröden friteras en kort stund på varje sida så att de blir mjuka. De skall inte få färg.
- Lägg fyllningen i bröden och rulla dem hårt. Eventuellt kan du säkra bröden med en tandpetare så att de inte rullar upp i stekpannan.
- Fritera en eller två taquitos åt gången i stekpannan. Om du inte använder tandpetare för att hålla ihop rullarna, börja med att lägga fliken nedåt i pannan. Se till att inget kött hamnar i den heta pannan - det fräser och sprätter och kan dessutom förstöra smaken på dina taquitos.
- Ät dina taquitos varma och servera dem t.ex. med gräddfil, salsa och grönsaker.
Receptanteckningar
Taquitosrullarna är små och passar bra att fylla med rester, såsom tacofärs eller pulled pork. I Tuffa Tiders Taquitos använde vi resterna från fläskkarrén som gjordes i crock pot dagen innan.
Taquitos anses snarare vara en mexikansk rätt än Tex-Mex, men beror lite på vad du fyller den med. Under alla omständigheter är de mycket goda och populära hos såväl barn som vuxna.
Dela det här receptet
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker
Fläskkotlett med grönpepparsås i slowcooker