Taquitos – mexikansk vårrulle med pulled pork
Taquitos är en slags mexikansk vårrulle, där man i ett tortillabröd lägger vad man tycker om, t.ex. tacofärs, kyckling, fläskkött eller tonfisk. Rullen friteras i en stekpanna och blir en taquitos. Ät en som förrätt eller två eller fler som huvudrätt. Mycket gott.
Portioner Förberedelsetid
4portioner 5minuter
Tillagningstid
15minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 5minuter
Tillagningstid
15minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll rapsoljan i stekpannan och värm. Låt tortillabröden friteras en kort stund på varje sida så att de blir mjuka. De skall inte få färg.
  2. Lägg fyllningen i bröden och rulla dem hårt. Eventuellt kan du säkra bröden med en tandpetare så att de inte rullar upp i stekpannan.
  3. Fritera en eller två taquitos åt gången i stekpannan. Om du inte använder tandpetare för att hålla ihop rullarna, börja med att lägga fliken nedåt i pannan. Se till att inget kött hamnar i den heta pannan – det fräser och sprätter och kan dessutom förstöra smaken på dina taquitos.
  4. Ät dina taquitos varma och servera dem t.ex. med gräddfil, salsa och grönsaker.
Receptanteckningar

Taquitosrullarna är små och passar bra att fylla med rester, såsom tacofärs eller pulled pork. I Tuffa Tiders Taquitos använde vi resterna från fläskkarrén som gjordes i crock pot dagen innan.

Taquitos anses snarare vara en mexikansk rätt än Tex-Mex, men beror lite på vad du fyller den med. Under alla omständigheter är de mycket goda och populära hos såväl barn som vuxna.